Керівникам промпідприємств Львівщини слід  організувати медогляди  працівників – ГУ Держпраці

17 листопада 2016

Головне управління Держпраці у Львівській області повідомляє всіх керівників промпідприємств Львівщини про необхідність організації проведення періодичних медичних оглядів працівників  підприємств у відповідності до вимог наказу МОЗ України №246 від 21.05.07р.

Зокрема, до 1 грудня необхідно звернутися в Головне управління Держпраці у Львівській області з заявою щодо визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду у 2017році (завантажити зразок заяви).       

Нагадуємо, що попередній (під час прийняття на роботу) та періодичний (протягом трудової діяльності) медичні огляди  слід пройти працівникам, які зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або там, де є потреба у професійному доборі. Також щорічний обов’язковий медичний огляд повинні проходити особи віком до 21 року.

Фахівці відділу з питань гігієни праці Головного управління Держпраці за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду та складають акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

На підставі цього акту роботодавець складає упродовж місяця у чотирьох примірниках поіменні списки працівників. Далі працівників скеровують до Лікувально-профілактичного закладу на проходження медичних оглядів у терміни, які  визначені планом-графіком проведення медичних оглядів на 2017р, що  погоджені Держпраці Львівщини.

За додатковою інформацією звертатись у відділ гігієни праці ГУ Держпраці у Львівській області за адресою: м. Львів, вул. Валова, 31, тел.: (032) 235-48-51.