Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу в Буському підприємстві водоканалізаційного господарства щодо організації безпечного проведення робіт в колекторах та колодязях на об’єктах водоканалізаційного господарства.

09 травня 2024
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу в Буському підприємстві водоканалізаційного господарства щодо організації безпечного проведення робіт в колекторах та колодязях на об’єктах водоканалізаційного господарства.
?Наголошено, що внаслідок отруєння каналізаційними газами щороку реєструються нещасні випадки із смертельними наслідками, які стаються при виконанні робіт з ремонту й експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів. Велика частина з них – групові.
?Аналіз засвідчує, що основними причинами виникнення таких нещасних випадків є:
✔️невикористання або відсутність засобів індивідуального захисту, запобіжного та захисного інвентаря, незадовільний стан вентиляційних систем у КНС;
✔️незадовільна організація проведення ремонтних й аварійних робіт на водопровідних та каналізаційних спорудах, а саме: допуск до виконання роботи працівників без проведення відповідного навчання з питань охорони праці, без оформлення наряду-допуску;
✔️невиконання вимог інструкцій з охорони праці та виконання робіт з грубими порушеннями вимог безпеки праці.
?портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua