Сьогодні, 30 липня, у світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.

30 липня 2024
ℹСьогодні, 30 липня, у світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Цей день підвищує поінформованість громадськості та привертає увагу до тяжкого становища мільйонів людей, які стали жертвами цього злочину, заохочуючи активну протидію.
👷За даними Міжнародної організації праці, близько 21 мільйона людей у всьому світі є жертвами примусової праці, значна частина з яких є жертвами торгівлі людьми. Війна росії проти України спричинила найбільше переміщення людей у Європі з часів Другої світової війни, збільшуючи ризик торгівлі людьми, особливо серед дітей, які становлять приблизно одну третину жертв.
💻Інспектори праці у безпосередньому спілкуванні з вимушеними переселенцями наголошують на тому, що всі громадяни повинні бути обачними при пошуку роботи, не погоджуватися працювати без оформлення трудових відносин, не віддавати нікому документи, завжди мати контакти, куди можна звернутися у разі виникнення небезпеки.
✊Спільними зусиллями ми зможемо зробити світ безпечнішим, захищаючи найуразливіших та створюючи умови для гідного життя кожної людини.