На Колегії Пенсійного фонду порушували питання легалізації заробітної плати та дотримання законів по працю

09 лютого 2017

7 лютого у Червонограді під головуванням голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного за участі першого заступника начальника ГУ Держпраці у Львівській області Олени Грицак відбулося виїзне засідання колегії при начальнику головного управління  Пенсійного фонду України у Львівській області.

Під час колегії підбили підсумки роботи органів Пенсійного фонду у 2016 році та виокремили завдання на 2017 рік щодо реалізації державної політики  у сфері пенсійного забезпечення.

Водночас присутні обговорили питання легалізації заробітної плати. Учасники заходу наголошували на необхідності дотримання усіх мінімальних державних гарантій щодо оплати праці та важливості посилення контролю за додержанням нормативно-правових актів роботодавцями щодо виплати мінімальної заробітної плати.

«Ми працюємо відповідно до Плану заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників, який спільно розробили ГУ Держпраці, ГУ Пенсійного фонду України, ГУ ДФС, та Львівський обласний центр зайнятості»,- зазначила Олена Грицак. При цьому вона зазначила, що слід якнайшвидше завершити процес проходження регуляторних процедур Порядку обміну інформацією про відомості, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

Водночас Олена Грицак наголосила, що у рамках своєї діяльності, фахівці ГУ Держпраці  акцентують увагу на превентивній роботі, зокрема інформують роботодавців щодо законодавчих нововведень у сфері праці. Також  представники ГУ Держпраці входять до складу робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, які створені при місцевих органах влади, під час яких заслуховуються керівники підприємств та організацій з метою оперативного та дієвого вирішення питань щодо забезпечення оформлення трудових відносин та дотримання мінімального розміру заробітної плати.

У свою чергу, представники Пенсійного фонду  зазначали, що легалізація заробітної плати є одним з пріоритетів в їхній роботі. Підсумовуючи, вони говорили про необхідність безумовного виконання планових показників з надходження коштів до бюджету Фону, аби забезпечити своєчасну виплату пенсій.