Під час діалогу з підприємцями Жидачівщини, фахівець ГУ Держпраці наголошувала на необхідності легального працевлаштування

13 лютого 2017

Днями, у сесійній залі Жидачівської районної ради відбулася зустріч із підприємцями району.

Зустріч пройшла під головуванням  керівника апарату Жидачівської РДА, в.о. заступника голови РДА Світлани Самсонової за участі   головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській області Марії Гучко, керівників Жидачівського відділення Стрийської ОДПІ, Жидачівського районного центру зайнятості,  управління Пенсійного фонду України у Жидачівському районі.

В ході діалогу із підприємцями Жидачівщини увагу було зосереджено на обговоренні основних підсумків 2016 року. Мова йшла про стан забезпечення надходжень бюджетних платежів. Зокрема, проаналізовано динаміку надходжень платежів у січні 2016 року та за підсумками січня 2017 року, коли в Україні було збільшено мінімальну заробітну плату до 3200 грн.

Окрім цього, підприємцям розповіли  про основні зміни в законодавстві про працю.

Також Марія Гучко розповіла про те, як роботодавцям  уникнути  псевдоперевірки. Зокрема,  вона звернула увагу  на те, що інспектор Держпраці, прийшовши на підприємство з метою проведення перевірки, зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та направлення на проведення перевірки.  

«Якщо виникають сумніви щодо повноважень особи, яка прийшла на перевірку, то необхідно телефонувати до Головного управління Держпраці у Львівській області за номером (032) 235-48-42,- розповіла фахівець ГУ Держпраці.-  У випадках виявлення псевдоінспектора, необхідно також повідомляти правоохоронні органи».

 У свою чергу  підприємці вносили конкретні пропозиції, зауваження й ставили запитання, щодо  змін у законодавстві, обговорювали питання створення нових робочих місць, легалізації ведення бізнесу та виплати заробітної плати.