Представники громадськості та ГУ Держпраці Львівщини домовилися про співпрацю

15 березня 2017

У вівторок, 14 березня, відбулося засідання Громадської ради при ГУ Держпраці у Львівській області.

Перший заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області Олена Грицак поінформувала про результати роботи управління за минулий рік та пріоритетні напрямки на 2017 рік.

На прохання представників громадськості,  Олена Грицак детально зупинилася на питанні перевірок та штрафних санкцій за порушення законодавства про працю. Зокрема, вона розповіла про правила проведення перевірок, а також повідомила про найбільш типові порушення, які виявляють під час інспектування.

Окрім цього, присутні обговорили питання, які пов’язані з підвищенням мінімальної зарплатні.

Також на прохання членів Громадської ради, перший заступник начальника ГУ Держпраці роз’яснила низку положень трудового законодавства.

«Ми створені для захисту прав найманих працівників,- сказала Олена Грицак.- Однак, ми також постійно працюємо у напрямку запобігання порушенням, зокрема проводимо активну превентивну діяльність з роботодавцями».

У свою чергу, представники громадського сектору  висловили пропозицію щодо можливої  присутності представників Громадської ради  при ГУ Держпраці у Львівській області під час проведення перевірок.

Окрім цього, члени Громадської ради запропонували спільно працювати над ініціативами з метою вдосконалення законодавства про працю та усунення правових колізій.

Серед іншого, присутні вирішили організувати спільні заходи з метою інформування роботодавців про зміни до законодавства задля попередження порушень.

Аналізуючи проблему легалізації заробітної платні та зайнятості населення, представники громадського сектору зазначили, що готові допомагати виявляти несумлінних роботодавців, оскільки тіньова економіка – це недобросовісна конкуренція.

Підсумовуючи, присутні домовилися про  співпрацю.

«Представники громадського сектору та органів державної влади повинні спільно працювати над створенням комфортних умов для роботодавців та працівників»,- резюмував  заступник голови Громадської ради Ярослав Данилюк.