На одному з найбільших сільгосппідприємств Жовківщини говорили про безпеку під час весняно-польових робіт

22 березня 2017

Про безпеку працівників  під час весняно-польових робіт  та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці йшлося під час семінар-наради, яка відбулася днями на ТзОВ “Агро-Фрутіка-Бишків”. Зазначимо, що це підприємство є одним  з найбільших сільгоспвиробників  Жовківського району Львівської області, де під час сезонних робіт працює близько 500 осіб.

Захід відбувся за участю  головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Львівській області управління з питань праці Бориса  Веліахмедова  та головного державного інспектора відділу нагляду в АПК та СКС управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Романа Дулюка.

Передусім,  присутніх ознайомили зі змінами у законодавстві України, які діють з 1 січня 2017 року.

Окрім цього, фахівці ГУ Держпраці  надали  консультації з метою уникнення виробничого травматизму в сільськогосподарському виробництві. 

За словами Романа Дулюка, причинами аварій і нещасних випадків при експлуатації сільськогосподарської техніки, особливо при проведені весняно – польових робіт, є технічна несправність тракторів і сільськогосподарських машин; порушення технологічного процесу; не проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівникам господарств; порушення виробничої і технологічної дисципліни та відсутність медичних оглядів.

Окрім цього, Роман Дулюк розповів про вимоги до технічних засобів та зазначив, що  на підприємстві повинні бути затверджені маршрути переїзду сільгосптехніки.  «Також на полях повинні бути обладнані місця для короткочасного відпочинку людей»,- сказав він.

Серед іншого, фахівець ГУ Держпраці ознайомив з заходами безпеки під час виконання робіт зі застосуванням пестицидів та агрохімікатів.    

Довідка:                                                                         

ТОВ “Агро Фрутіка Бишків” сільськогосподарська компанія, заснована з метою культивації ягід і закупівлі ягід у населення.