У Яворівському районі спілкувалися з підприємцями щодо зарплатні та легалізації трудових відносин

31 березня 2017

У четвер, 30 березня, за участі начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Віталії Шепеги та головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській області Богдани  Ушневич відбулося засідання Яворівської районної робочої групи з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення.

Засідання відбулося під головуванням очільника Яворівської  районної державної адміністрації Ореста Хляна.

На захід були запрошені  представники підприємств, організацій, установ та фізичні особи-підприємці Яворівського району, найманим працівникам яких  було нараховано заробітну плату нижче мінімального законодавчо встановленого розміру.

Присутні  керівники підприємств надали пояснення щодо причин виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі менше мінімального,  розповіли про вжиті заходи щодо її підвищення.

Для кожного з них були встановлені терміни щодо впорядкування трудових відносин з найманими працівниками, забезпечення нарахування заробітної плати не нижче мінімальної законодавчо встановленої.

Члени робочої  групи  вирішили, що  впродовж цього року і надалі організовуватимуться виїзні обстеження, співбесіди з фізичними особами-підприємцями на засіданнях. Окрім цього, роботодавцям-порушникам  надсилатимуть офіційні листи з рекомендаціями щодо легалізації найманої праці.