Фахівцям ГУ Держпраці Львівщини нагадали про заходи щодо запобігання та протидії корупції

06 квітня 2017

Днями  під головуванням начальника ГУ Держпраці у Львівській області Ольги Вільхової відбулося засідання колективу управління під час якого обговорили питання запобігання та протидії корупції.

Передусім,  Ольга Вільхова наголосила на неприпустимості  проявів корупції серед працівників ГУ Держпраці.  Окрім цього,  вона поінформувала про заходи, які вживаються  для запобігання корупційним діянням.

«Вступаючи на державну службу, працівник має  якісно виконувати свої обов’язки. Пам’ятати, що своєю поведінкою кожен формує уявлення про усе управління. Тому, ми усі повинні значну увагу приділяти  правилам етичної поведінки, а також дотримуватись обмежень та вимог, які поширюються  на державних службовців. Ви є державним службовцями, отже, працюйте в межах законодавства»,- зазначила очільниця ГУ Держпраці Львівщини.

У свою чергу,  головний спеціаліст з питань протидії корупції  ГУ Держпраці у Львівській області Уляна Гротовицька розповіла про те, які обставини можна трактувати як конфлікт інтересів, окреслила відмінність між реальним та потенційним конфліктом інтересів. Також вона нагадала присутнім про обмеження щодо подарунків.

«Конфлікт інтересів – це ситуація, при якій службовець, виконуючи свої обов’язки, має приватний інтерес, який  призводить  чи може призвести до прийняття неправомірного рішення, або вчинення неправомірного діяння»,- резюмувала Уляна Гротовицька.