Майбутнім залізничникам розповіли про безпеку праці

03 травня 2017

В рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці головний державний інспектор відділу будівництва котлонагляду транспорту та зв’язку ГУ Держпраці у Львівській області Андрій  Зубик  провів відкритий урок зі студентами Львівського коледжу транспортної інфраструктури на тему: «Охорона праці- погляд в майбутнє».

Відкритий урок відбувся для студентів 2-го курсу, які стануть фахівцями у сфері технічного обслуговування, ремонту та експлуатації тягового рухомого складу.

Андрій Зубик розповів про охорону праці при проведенні навчального процесу, роз’яснив законодавство про охорону праці. Також поінформував про  дотримання вимог нормативно- правових актів при проходженні виробничої практики на підприємствах залізничного транспорту.



При цьому студентів ознайомлено з правилами поведінки на колії. Особливу увагу фахівець ГУ Держпраці акцентував на  трагічних наслідках, популярних на сьогодні  «селфі» на дахах вагонів, що рухаються та непоодиноких  спроб чіплятися зовні до  потяга й кататися на ньому.

Окрім цього, фахівець ГУ Держпраці наголосив на небезпеці  при  знаходженні на залізничних коліях в навушниках та з увімкненою музикою.

Крім того, студентам продемонстрували два відеофільми  щодо правил поведінки на колії та наслідки їх порушення.