На Львівському локомотиворемонтному заводі обговорили питання експертизи умов праці та безпеки на виробництві

05 травня 2017

Днями  в приміщенні ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» відбувся семінар з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці. На семінарі були присутні представники ГУ Держпраці у Львівській області та представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці Управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Марія Петрушко надала вичерпні відповіді на запитання учасників семінару. Акцентувала увагу на відкритості та прозорості роботи ГУ Держпраці у Львівській області.

 Присутнім розповіли про посилення відповідальності за порушення чинного законодавства з питань праці. Марія Петрушко зазначила, що за порушення у сфері праці передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Окрім цього, фахівець ГУ Держпраці проаналізувала законодавство з  проведення експертизи  умов праці, наголосила на відповідальності керівників за несвоєчасне та неякісне проведення атестації робочих місць за умовами праці.

В рамках семінару  вона також  роз’яснила законодавство про працю, зокрема щодо виплати мінімальної заробітної плати.