ГУ Держпраці у Львівській області з початку року розглянуто 980 звернень

22 вересня 2017

З початку року до Головного управління Держпраці у Львівській області подано 1299 звернень. Слід зазначити, що кількість звернень, в порівнянні з аналогічним періодом 2016, зросла на третину.

Звернення громадяни подавали особисто (427), а також через «Урядовий контактний центр» (419), органи прокуратури (56), Держпраці України (146), Львівську облдержадміністрацію (176) та інші органи, установи, організації (59).

З питань можливих порушень законодавства про працю подано 1267 звернень, з питань у сфері охорони праці – 32.

Головним управлінням Держпраці у Львівській області розглянуто 980 звернень.

У 105 випадках заявникам надано письмові роз’яснення. На 602 звернення надано відповідь за результатами його розгляду, в тому числі за результатами проведених перевірок. Разом з тим, на даний час у ГУ Держпраці у Львівській області перебуває на розгляді 273 звернення., вивчення яких вимагає проведення інспекційного відвідування. 

По 190 зверненнях прийнято рішення про відмову у розгляді, оскільки надійшли вони анонімно, а отже, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», розгляду не підлягають.

64 звернення  Управлінням Держпраці скеровано за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян», оскільки заявниками порушувались питання, що не належать до його повноважень.

У стадії розгляду в ГУ Держпраці у Львівській області зараз перебуває 65 звернень.

Найчастіше у зверненнях підняті питання щодо неофіційного працевлаштування, порушення строків виплати заробітної плати, правомірності звільнення працівників тощо.

Запитів на отримання публічної інформації до Головного управління Держпраці у Львівській області з початку року подано 48. Усім запитувачам надано відповіді.

Інформація подана станом 18.09.2017.