Чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, що утворена при Західному міжрегіональному управління Державної служби з питань праці, за результатами проведеної роботи за перших 4 місяці 2023 року

17 травня 2023
Чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, що утворена при Західному міжрегіональному управління Державної служби з питань праці, за результатами проведеної роботи за перших 4 місяці 2023 року.
Основною метою зустрічі є обговорення проміжних результатів виконаної роботи та узгодження подальших дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, враховуючи положення Національного плану.
З соціальними партнерами, представниками профспілок, обʼєднання роботодавців Львівської, Волинської, Рівненської та Закарпатської областей проведено консультації щодо проміжних досягнень у виконанні поставлених завдань. Відзначено найбільш ризикові галузі економіки, в яких громадяни працюють неофіційно. Наголошено на важливості подальшого проведення інформаційних кампанії, зокрема щодо ризиків і наслідків незадекларованої праці, протидії торгівлі людьми.
Вищевказані заходи спрямовані на створення сприятливих умов для працівників, зниження ризиків в працевлаштуванні та підвищенні загального рівня обізнаності громадян щодо їхніх трудових прав.
Враховуючи соціально-економічне значення проблеми незадекларованої праці в Україні, подальша співпраця з соціальними партнерами є надзвичайно важливою складовою в детінізації зайнятості населення.