Чому важлива психосоціальна підтримка у закладах освіти?

09 квітня 2024
⁉️ Чому важлива психосоціальна підтримка у закладах освіти?
👉🏻 Інспектори разом із головним спеціалістом сектору з питань впровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області провели зустріч із викладацьким складом Ужгородського центру професійно-технічної освіти з метою обговорення проблеми мобінгу та ініціативи впровадження психосоціальної підтримки.
👉🏻 Посадовці акцентували увагу на розумінні поняття мобінгу, його проявах у навчальних закладах та можливих наслідках для персоналу та учнів. Боротьба з мобінгом передбачає впровадження ефективних політик та процедур, підтримку постраждалих осіб та повагу до інших. Саме тому, для запобігання і врегулювання конфліктних ситуацій фахівці наголосили на важливості запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці.
👉🏻 Розглянули можливі методи запровадження ініціативи, такі як проведення тренінгів з комунікаційних навичок та консультації у психологів технікуму. Обговорення цих питань спрямовано на створення здорового та підтримуючого робочого середовища, в якому працівники можуть розвиватися та досягати своїх професійних цілей без негативного впливу на їхнє психічне здоров’я. Більше інформації тут – https://pratsia.in.ua