Держпраці продовжують взаємодіяти з Державною податковою службою

17 березня 2023
🤝 Держпраці продовжують взаємодіяти з Державною податковою службою
Однією з головних цілей діяльності Державної служби України з питань праці та ДПС є зниження рівня незадекларованої праці, збільшення кількості застрахованих осіб, сплата податків та ЄСВ.
Сьогодні, Меморандум про співробітництво та партнерство між Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці та Головним Управлінням ДПС у Львівській області підписали начальник Західного міжрегіонального управління Держпраці Оксана ЄЗЕРСЬКА та в.о. начальника ГУ ДПС у Львівській області Андрій ФЛИС.
Метою та предметом Меморандуму є консолідація зусиль Сторін щодо формування сприятливого середовища на ринку праці, забезпечення реалізації державної політики з питань здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, які використовують найману працю, а також визначення шляхів обміну матеріалами заходів державного нагляду (контролю) та інформацією про стан додержання законодавства, контроль за яким віднесено до повноважень Сторін.
Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного соціального внеску – це міцна оборона України, гарантований розвиток економіки, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного.
Тому Держпраці і Державна податкова служба поєднали зусилля з метою виявлення роботодавців, які мають високі ризики використання незадекларованих працівників. Погоджено проведення спільної інформаційної кампанії з метою консолідації зусиль щодо попередження та виявлення незадекларованої праці.