Для інспекторів праці органів місцевого самоврядування провели чергові навчання

21 грудня 2018

У четвер, 20 грудня, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області відбулися чергові навчання для інспекторів праці органів місцевого самоврядування. Такі заходи проводяться на Львівщині щомісячно. В межах навчаннь інспектори праці  обмінюються досвідом та обговорюють проблемні питання, що  виникають під час виконання делегованих повноважень в частині контролю за трудовим законодавством.

Перший заступник начальника  Головного управління Олена Грицак закликала і надалі активно проводити серед суб’єктів господарювання роз’яснювальну роботу. Нагадала інспекторам праці критерії, на які слід звертати увагу при прийнятті рішення щодо здійснення контрольних заходів та процедуру накладення фінансових санкцій.

«22 листопада ВРУ ухвалила зміни до Бюджетного кодексу України, зокрема до статті 64. Ними передбачено, що адміністративні штрафи та інші штрафні санкції, що накладаються виконавчими органами місцевих рад, зараховуються до відповідних місцевих бюджетів. Тобто, починаючи з 1 січня , штрафи за порушення законодавства про працю, накладені органами місцевого самоврядування, зараховуватимуться до відповідних місцевого бюджетів»  – зазначила Олена Грицак.

Заступник начальника Управління з питань праці Андрій Материцький  розповів на що слід звертати увагу при здійсненні інспекційних відвідувань. Інспекторам праці навели приклади приховування та маскування трудових відноси. Детально обговорили у яких випадках можна використовувати цивільно-правові договори та коли вони порушуватимуть законодавства про працю.