✅Для посадових осіб та працівників Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено тренінг «Покращення безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) на малих і середніх підприємствах (МСП)»

11 травня 2023

✅Для посадових осіб та працівників Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено тренінг «Покращення безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) на малих і середніх підприємствах (МСП)».
👉Міжнародною організацією праці розроблений універсальний навчальний пакет «Покращення БЗР на МСП», який в 2022 році був адаптований до українського контексту національними спеціалістами з БЗР в межах проекту МОП “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні”.
✔️Доповідачі (тренера) онлайн тренінгу ознайомили присутніх з темою «Безпека та здоров’я на роботі на малих і середніх підприємствах, огляд і обгрунтування». Компанії з найвищими стандартами безпеки та здоров’я на роботі і здоровою, захищеною та вмотивованою робочою силою є також найуспішнішими й конкурентоздатними. Малі та середні підприємства є важливим рушієм національних економік усіх країн світу. Проте, для МСП зазвичай характерна більша поширеність нещасних випадків на роботі й професійних захворювань, головним чином через дефіцит кадрових і фінансових ресурсів, необізнаність у питаннях БЗР і труднощі з отриманням сторонньої підтримки та послуг із підготовки кадрів.
📌Для реального покращення стану БЗР на МСП потрібна співпраця між роботодавцями, працівниками та їхніми відповідними представниками, що забезпечить позитивну й безперервну еволюцію. Інакше кажучи, «БЗР – справа кожного», а покращення БЗР має сенс з етичної, бізнесової та юридичної точок зору.
📲Ознайомитися із адаптованими до національного контексту матеріалами тренінгу можна за посиланням: https://www.ilo.org/budapest/what-we-do/projects/declared-work-ukraine/WCMS_821447/lang–uk/index.htm?fbclid=IwAR0e4xd1Xc9xEdXb3DAkOtdQliMhujVg8xOSVKVKNM14ieivZvc3_sCM7mM