До уваги виробників та імпортерів засобів індивідуального захисту

16 квітня 2020

15.04.2020 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 271, якою внесено зміни до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 № 761 та до Переліку лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. № 224 (далі – Перелік).

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 271 дозволяється введення в обіг засобів індивідуального захисту, що визначені Переліком у випадках, якщо вони відповідають вимогам Технічного регламенту або на підставі повідомлення Держпраці. При цьому, дія Технічного регламенту не поширюється на засоби індивідуального захисту, на які видано таке повідомлення Держпраці.  Отже, на Держпраці покладено завдання щодо видачі повідомлень про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги Технічного регламенту, але використання яких необхідно в інтересах охорони здоров’я.

У зв’язку зі змінами, просимо звернути увагу на корективи у кодах УКТЗЕД та найменуваннях засобів індивідуального захисту, що внесені до Переліку. Разом з цим, надаємо інформацію щодо рекомендованих характеристик засобів індивідуально захисту, використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я при боротьбі з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

НАГОЛОШУЄМО, що заяви про введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я,- подаються заявником дистанційно на електронну адресу, розміщену на сайті Головних управлінь (Управлінь) Держпраці залежно від місця реєстрації суб’єкта господарювання.

З метою надання оперативної відповіді, Держпраці створила всі умови для опрацювання таких заяв і видачі повідомлень не пізніше наступного робочого дня з моменту їх надання.

ЗАВАНТАЖИТИ ШАБЛОН ЗАЯВИ ТУТ