Директора АЗК, що у селі Дроговиж, притягнуто до відповідальності та зобов’язано усунути порушення вимог безпеки

25 березня 2021

Директора ТОВ «МГ-СІГМА» притягнуто до адміністративної відповідальності за допущення порушень вимог безпеки та вручено обов’язковий до виконання припис на усунення усіх недоліків у місячний термін. З такими результатами завершилась позапланова перевірки на АЗК у с. Дроговиж, Дрогобицького району.

На підприємстві не розроблено декларацію безпеки АЗК, не розроблені Плани локалізації і ліквідації аварій, не проведено ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин, не складено повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1. Загалом в межах перевірки державними інспекторами зафіксовано 17 порушень вимог законодавства з охорони праці.

Слід зазначити, підприємство отримало Дозволи на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки. Посадові особи підприємства та працівники пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. На технологічне обладнання ведуться паспорти. Засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами працівники забезпечені відповідно до вимог чинних норм. У ТОВ «МГ-СІГМА» працює 5 осіб.

До слова, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від та окремого доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці на Львівщині відбуваються масові заходи контролю за додержанням вимог законодавства з питань охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та оформлення трудових відносин у суб’єктів господарювання, які зберігають та реалізовують паливо.