Фахівці ГУ Держпраці довели: у товаристві приховували трудові відносини за так званим “стажуванням”

23 лютого 2018

Інспектори ГУ Держпраці у Львівській області під час проведення перевірки щодо дотримання вимог законодавства про працю у ТзОВ «Мерседес клуб» виявили порушення частин першої та третьої статті ів24 КЗпП України. Зокрема було зафіксовано факт допуску до роботи працівники без належного оформлення трудових відносин. Відтак Головним управлінням винесено постанову про накладення фінансової санкцій на Товариство у розмірі 130,5 тис. грн.

Однак, Товариство звернулося до суду з позов про скасування постанови, посилаючись на те, що чинне законодавство не вимагає обов’язкового укладення трудового договору з працівником у випадку проходження ним стажування.

Судом першої інстанції в задоволенні позовних вимог було відмовлено. Це рішення також залишили без змін і у Львівському апеляційному адміністративному суді, зазначаючи що чинним законодавством про працю не передбачено можливість роботодавця здійснювати стажування працівників перед прийняттям їх на роботу. Відтак постанову про накладення фінансових санкцій винесену ГУ Держпраці  у Львівській області визнано правомірною.

Головне управління Держпраці у Львівській області закликає роботодавців неухильно дотримуватись вимог законодавства про працю, належним чином оформляти трудові відносини та забезпечити дотримання працівникам усіх соціальних гарантій.