Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели навчання на тему «Дотримання вимог безпеки під час експлуатації, обслуговуванні димових та вентиляційних каналів»

25 січня 2023
Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели навчання на тему «Дотримання вимог безпеки під час експлуатації, обслуговуванні димових та вентиляційних каналів».
Одним з неприємних фактів пов’язаних з експлуатацією газових приладів та димовентиляційних каналів є зростання рівня аварійності при використанні газу в побуті.
На ПП «Управляюча компанія» під час заходу зосередежено увагу на основні заходи безпеки під час використання газу в побуті, зокрема якості перевірки димовентиляційних каналів та технічного обслуговування газових приладів.
➡️ При первинному обстеженні димових і вентиляційних каналів у газифікованих приміщеннях новобудов житлових і громадських будинків перевіряють повітрообмін приладовим методом.
➡️ При улаштуванні в приміщенні газових плит, водонагрівальних або опалювальних апаратів з відведенням продуктів згоряння в димохід кратність повітрообміну повинна бути не менше ніж три.
➡️ При незабезпеченні необхідної кількості повітря, що видаляється з приміщення, або кратності повітрообміну газові прилади в експлуатацію не приймають.
У будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, забороняється влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням.
📣 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua