Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками відділу у справах дітей Галицької районної адміністрації Львівської міської ради провели захід щодо запобігання використання дитячої праці та трудової експлуатації молоді

12 березня 2024
✅Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками відділу у справах дітей Галицької районної адміністрації Львівської міської ради провели захід щодо запобігання використання дитячої праці та трудової експлуатації молоді.
?Так, здійснено вихід за однією з адрес у м. Львові, де неповнолітні здійснюють продаж квітів. Під час цього візиту останнім роз’яснили їхні права, включаючи право на безпечні умови праці, відпочинок та освіту. Крім того, надана інформація про можливість звернення за допомогою до відповідних органів влади або громадських організацій у разі порушення їхніх прав або потреби в підтримці.
?Дитяча праця – це використання дітей у виробництві або надання послуг у обмін на оплату або будь-яку іншу форму компенсації. Це явище може виникати з різних причин, таких як економічна нерівність, бідність сімей, відсутність освіти та соціальна незахищеність.
❕Дитяча праця порушує права дитини на освіту, відпочинок, здоров’я та безпеку, а також може призвести до фізичного та емоційного стресу, травм та втрати нормального дитинства.