Фахівцям ГУ Держпраці прочитали лекцію щодо етики поведінки державного службовця

11 грудня 2017

У п’ятницю, 8 грудня, відбулася  лекція для фахівців ГУ Держпраці у Львівській області щодо етики поведінки сучасного держслужбовця. Разом з тим  фахівцям ГУ Держпраці розповіли про публічний аспект діяльності державних службовців.

 

 

Під час вступного слова перший заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області Олена Грицак зазначила, що в рамках Всеукраїнського тижня права було організовано чимало заходів, з – поміж яких, і цей семінар.

За її словами, кожен державний службовець повинен усвідомлювати високий рівень відповідальності за свої дії.

Кандидат наук з державного управління, старший викладач Львівського регіонального інституту державного управління  Діана Заяць окреслила основні принципи службового етикету. Водночас вона зазначила, що,  приходячи на державну службу, людина робить свідомий вибір. Відтак, повинна розуміти, що її головне завдання – це служіння народові Україні.  

«Громадяни мають великі сподівання на вас. Ви фахівці, яким держава надала повноваження допомагати та захищати права працівників. Тому, не може бути формального підходу до питання дотримання етики державного службовця»,- сказав начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль. Водночас він зазначив, що дотримання етики поведінки державного службовця враховується при щорічній оцінці службової діяльності.

«Якщо ми обрали таку роботу, то у пріоритеті нашої діяльності повинна бути людина та захист її прав»,- резюмувала Олена Грицак.

На завершення, відбулася  перевірка знань фахівців ГУ Держпраці у Львівській області