Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у галузях з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці неповнолітніх осіб у місті Трускавець.

09 червня 2023
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у галузях з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці неповнолітніх осіб у місті Трускавець.
👉 Під час проведення заходів виявлено використання праці неповнолітніх без належного оформлення трудових відносин. За результатом чого скеровано відповідну інформацію до ГУ НП у Львівській області, Львівської обласної військової адміністрації.
❕Важливо зазначити, що заборонено допускати працівника до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та без повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
❕Принагідно наголошуємо, що стажування на робочому місці без оформлення трудових відносин не відповідає вимогам чинного законодавства, за винятком випадків, коли це стажування цільово направляється центрами зайнятості для безробітних осіб, які перебувають на обліку, з метою навчання та отримання необхідного досвіду перед подальшим працевлаштуванням.
портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua