Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно -роз’яснювальну роботу щодо безпеки праці на підприємстві громадського харчування м. Львова з питань дотримання вимог законодавства України про охорону праці

13 жовтня 2025
👷🏻‍♂️Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено інформаційно -роз’яснювальну роботу щодо безпеки праці на підприємстві громадського харчування м. Львова з питань дотримання вимог законодавства України про охорону праці.
‼️Наголошено про важливість та необхідність проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
👉🏻Акцентовано увагу щодо дотримання вимог Закону України «Про охорону праці» та «Правила охорони праці для підприємств громадського харчування», а саме :
🔹роботодавець зобов’язаний створити на робочих місцях в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до вимог нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці;
🔸забезпечити контроль за виконанням працівниками вимог інструкцій з охорони праці.
📃В ході проведення роз’яснювальної роботи висвітлено вимоги ст. 14 «Закону України про охорону праці», щодододержання вимог охорони праці працівниками, зокрема: дбати про особисту безпеку та здоров’я, а також здоров’я оточуючих; знати та виконувати нормативні акти, правила поводження з обладнанням та засобами виробництва; користуватися засобами індивідуального та колективного захисту; проходити медичні огляди.
📌Суб’єкту господарювання було наголошено проважливість оформлення трудових відносин. Інформовано про ризики та наслідки незадекларованої праці для працівників та роботодавців.
👉 Детальніше про можливості інформаційного порталу Держпраці: pratsia.in.uа