Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивні заходи в закладах територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Золочів з питань дотримання вимог законодавства України про охорону праці.

13 вересня 2023
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивні заходи в закладах територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Золочів з питань дотримання вимог законодавства України про охорону праці.
👉Під час заходів відповідальним працівникам закладу надано роз’яснення щодо обов’язку створення на кожному робочому місці в кожному структурному підрозділі закладу умов праці, в тому числі санітарно-гігієнічних, відповідно до нормативно-правових актів, доведено вимоги чинного законодавства про охорону праці, зокрема забезпечення належного утримання будівель і споруд, моніторинг за їх технічним станом.
✔️Поінформовано, що дія Закону України «Про охорону праці» поширюється на всіх юридичних і фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю та на всіх працюючих.
📌Обговорено з посадовими особами закладу функціонування системи управління охороною праці, організацію проведення навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників.
Працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території.
❕Суб’єктам господарювання роз’яснено важливість оформлення трудових відносин. Інформовано про ризики та наслідки незадекларованої праці для працівників та роботодавців.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua