Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар з охорони праці у ТзОВ «НТЦ «ПРОМІНЬ» на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці та безпечне виконання робіт з підвищеною небезпекою».

20 квітня 2023
✅ Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар з охорони праці у ТзОВ «НТЦ «ПРОМІНЬ» на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці та безпечне виконання робіт з підвищеною небезпекою».
❕Наголошено, що під час виконання відповідних робіт, або експлуатації обладнання підвищеної небезпеки необхідно неухильно дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці, виробничих та інструкцій з охорони праці з метою запобіганню виникнення нещасних випадків, аварійних ситуацій чи аварій.
Розглянуто зміни до «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки», затвердженого постановою уряду від 26.10.2011 № 1107.
✔️Окрім цього, учасникам семінару нагадали, що з 03.01.2023 року Держпраці спільно з Мінекономіки запроваджено отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки.
?З посадовими особами підприємства обговорено функціонування системи управління охороною праці, організацію проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.
? Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua