Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію в закладі дошкільної освіти “Казка” на тему: «Попередження випадків травматизму».

28 березня 2024
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію в закладі дошкільної освіти “Казка” на тему: «Попередження випадків травматизму».
👉Відповідальність за організацію роботи з охорони праці та безпечних умов праці працівників різних категорій і дітей покладається на керівника дошкільного навчального закладу.
📌Керівництво дошкільного навчального закладу має здійснювати систематичний контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил протипожежної і особистої безпеки у всіх приміщеннях установи. З цією метою варто проводити планомірну перевірку стану засобів пожежогасіння, евакуаційних виходів, електроприладів, наявності інструкцій з охорони праці на робочих місцях та їх відповідності вимогам нормативних документів.
✔️Працівники закладу дошкільної освіти повинні володіти основними знаннями і вміннями з питань охорони праці, знати правила поведінки у небезпечних ситуаціях, вміти надавати першу домедичну допомогу, визначати фактори можливого ризику в довкіллі.
👉Впровадження комплексного підходу до організації роботи з охорони праці у дошкільному навчальному закладі стане забезпечення безпечних умов праці усім співробітникам закладу та дітям.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua