Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками ГУ Національної поліції у Львівській області проведено інформаційно-розʼяснювальну роботу у субʼєкта господарювання сміттєпереробної галузі щодо використання незадекларованої праці неповнолітніх осіб

13 червня 2023
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками ГУ Національної поліції у Львівській області проведено інформаційно-розʼяснювальну роботу у субʼєкта господарювання сміттєпереробної галузі щодо використання незадекларованої праці неповнолітніх осіб.
👉 Під час проведення заходу виявлено використання праці неповнолітніх без належного оформлення трудових відносин.
❕Важливо зазначити, що відповідно до статті 3 Конвенції про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці №182, примусова чи обов’язкова праця належить до однієї з найгірших форм дитячої праці.
Стаття 43 Конституції України забороняє використання примусової праці та використання праці неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров’я роботах.
Законом України «Про охорону праці» статтею 11, заборонено застосування праці неповнолітніх, тобто осіб до 18 років на важких роботах і на роботах зі шкідливими умовами праці, на підземних роботах, залучати до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні.
📌За результатом проведеного заходу скеровано відповідну інформацію до Львівської обласної військової адміністрації для врахування в роботі та, за наявності підстав, вжиття заходів реагування в межах повноважень.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua