Голова Державної служби України з питань праці обговорив з європейськими експертами питання щодо запобігання трудовій експлуатації українців.

05 жовтня 2022
✅ Голова Державної служби України з питань праці обговорив з європейськими експертами питання щодо запобігання трудовій експлуатації українців.
Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у семінарі «Зменшення ризиків трудової експлуатації, торгівлі людьми, примусової праці та незадекларованої праці переміщених осіб з України», який відбувся 4 жовтня у м. Будапешті.
Захід, організований Міжнародною організацією праці (МОП) та Європейським органом праці (ELA), об’єднав інспекції праці, правоохоронні органи країн ЄС та інших європейських країн, які є транзитом або пунктом призначення для осіб, що рятуються від війни в Україні. Серед присутніх також були представники Міністерства економіки і Міністерства соціальної політики України, Міністерства праці та Державної інспекції з питань праці Молдови, Європол, Євроюст та Європейської комісії.
Учасники заходу проаналізували потенційні ризики, з якими можуть зіштовхуватись переміщені українці, і напрацювали ряд рекомендацій щодо реагування на ризики торгівлі людьми, примусової праці та незадекларованої праці осіб, які тікали від війни в Україні.