Головним управлінням скеровано позов про застосування заходів реагування щодо Філії «Старосамбірський райавтодор»

25 березня 2021

Під час позапланової перевірки Головного управління Держпраці у Львівській області  у Філії «Старосамбірський райавтодор» ДП «Львівський облавтодор» виявлено порушення, які створюють загрозу життю та здоров’ю працівників. Контрольний захід проведено з питань додержання законодавства у сферах промислової безпеки та охорони праці під час виконання робіт з ремонту дорожньої техніки та експлуатації обладнання в ремонтному приміщенні.

Зокрема, виявлено відсутність індивідуального проекту та акту введення комісією в експлуатацію неінвентарного дерев’яного помосту в механічній майстерні Турківського ДРП. Мостовому електричному крану не проведено повний технічний огляд. До керування краном допускаються працівники, які не пройшли перепідготовку за професією машиніста крана. Не призначено працівників, які б здійснювали нагляд та відповідали за утримання та безпечною експлуатацію вантажопідіймального обладнання.

Слід зазначити, керівництву підприємства ще під час перевірки рекомендовано негайно зупинити експлуатацію небезпечного обладнання.

Разом з тим, порушення вимог безпеки на підприємстві не усунено, відтак Головне управління звернулось до суду з позовом про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Філії «Старосамбірський райавтодор» щодо заборони експлуатації дерев’яного помосту і мостового електричного крана (інв №55), що знаходяться в механічній майстерні Турківського ДРП.

 

 

 

 

Фото ілюстративне