ГУ Держпраці застерігає мешканців Львівщини бути обережними, оскільки синоптики прогнозують ускладнення погодних умов

19 січня 2018

За даними Українського гідрометеорологічного центру, з 17 січня та  впродовж  найближчих днів майже на усій території України відбудеться суттєве ускладнення погодних умов. Очікуються посилення вітру, місцями сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, на дорогах ожеледиця.

За таких погодних умов підвищується ризик виникнення нещасних випадків при дорожньо – транспортних пригодах та травмування працівників під час пересування, основними причинами якого є падіння через незадовільний стан тротуарів, доріг (неприбраний сніг, ожеледиця, вибоїни, ями), падіння з даху буруль, снігу тощо.

ГУ Держпраці у Львівській області просить мешканців та гостей міста обережніше ходити по вулицям. З дахів будинків можуть падати снігові «шапки» та бурульки. Звертаємо увагу, що вірогідність травмування є найбільшою поблизу багатоповерхових будинків, рекомендуємо переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів, бурульок, нагромадження снігу перш, ніж проходити повз багатоповерхівки чи припарковувати автомобіль біля них.