Як уникнути травматизму у сфері роздрібної торгівлі розповів під час семінарів фахівець ГУ Держпраці

14 січня 2019

Днями головний державний iнспектор вiддiлу нагляду в АПК та СКС Управлiння нагляду в промисловостi i на об’єктах підвищеної  небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області  Юрій Кабан провів семінари для працівників підприємств, що здійснюють свою діяльність  у сфері роздрібної торгівлі  непродовольчими  товарами в неспеціалізованих магазинах. 

Передусім головний державний інспектор  розповів про причини травматизму на об’єктах роздрібної торгівлі.

Водночас він поінформував про правила охорони праці для об’єктів роздрібної торгівлі. Зокрема йшлося про  правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, про  безпечну експлуатацію споруд та про дотримання вимог безпеки при роботі на висоті та на драбинах.                                                      

Водночас інспектор окреслив вимоги щодо безпечної експлуатацiї електроустановок.                                                                                                                    Аналізуючи причини травматизму в невиробничій сфері, зокрема у роздрібній торгівлі, головний державний інспектор відзначив, що працівників  не завжди інформують про професійні небезпеки та ризики  травмування.

Водночас  потребує покращення якість проведення навчань з охорони праці та інструктування працівників, перевірки їх знань, вмінь і навиків та належного застосування здобутих знань на практиці.