Як вберегтися від чадного газу: поради від фахівця в ефірі радіо «Незалежність»

12 квітня 2019

Про те, що потрібно перевірити у себе вдома та які прилади  допоможуть вберегтися від чадного газу розповів в ефірі радіо «Незалежність»  начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць.

Також в межах програми  фахівець Держпраці   проаналізував причини виникнення нещасних випадків,  що пов’язані з газом у побуті, які трапилися останнім часом в нашій області.

При цьому він наголосив, що категорично забороняється підключення та  експлуатація механічних витяжок у газифікованих приміщеннях кухонь та ванних кімнат,  де встановлено газові прилади з відводом димових газів у димохід (газові котли та проточні газові нагрівачі).

Огляд і чистка димових та вентиляційних каналів проводиться спеціалізованою організацію з обов’язковою періодичністю один раз на рік. Якщо газові прилади експлуатуються упродовж цілого року, то такі роботи виконуються з періодичністю один раз на пів року. Огляд і чистка вентиляційних каналів проводиться одночасно з димовими каналами.

Для забезпечення надходження необхідної кількості повітря та нормованого режиму повітрообміну у пластикові вікнах газифікованих кухонь мають бути встановлені спеціальні пристрої – провітрювачі.