Інспекторами відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Рівненській області проводять періодично зустрічі із суб’єктами господарювання Рівненської області щодо психосоціальної підтримки на робочому місці

02 січня 2024
✅ Інспекторами відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Рівненській області проводять періодично зустрічі із суб’єктами господарювання Рівненської області щодо психосоціальної підтримки на робочому місці.
Війна змусила людей відчувати себе більш пробудженими, уважнішими один до одного та до подій навколо. Водночас війна – це випробування для нашої психологічної стійкості. Усі ресурси психіки зосереджені на тому, щоб допомогти впоратися з раптовим болем.
➡️ Під час воєнних дій психіка людини перебуває в постійному напруженні. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути це: страх, ступор, плач, агресія, почуття провини, апатія та інші. З такими почуттями багато людей просинаються у своїх домівках та підвалах, і в тимчасових притулках по всьому світу. Тому як тривоги, переживання, страх за щось чи когось можуть «вибити з колії» й не дати змогу працювати ефективно та впливають на продуктивність на роботі інспекторами відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Рівненській області проводяться наради, семінари, круглі столи, тощо.
Також інспектори інформують про необхідність в умовах воєнного стану належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та недопущення використання примусової праці, своєчасної виплати заробітної плати та повної сплати податків і відрахувань, дотримання трудових прав і гарантій осіб з інвалідністю, а також щодо недопущення, на робочих місцях дискримінації та мобінгу, зокрема осіб із ВІЛ/СНІД, запровадження програм психологічної підтримки на робочому місці та недопущення стигматизації осіб, що живуть із ВІЛ/СНІД, запобігання насильству за ознаками статі на робочому місці спрямованих на забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах та запобігання насильству за ознакою статі на робочому місці.
‼️Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua