Інтерактивно про легальну працю: учням розповіли про переваги офіційної зайнятості

06 грудня 2017

Сьогодні, 6 грудня, фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інтерактивний урок для учнів Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату ім. Б.І.Антонича.

Учасниками заходу були учні 9-11 класів.

Передусім школярам розповіли про  працю неповнолітніх осіб, їх права та  особливості оформлення трудових відносин.

Як зазначила  начальник відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно правових актів ГУ Держпраці у Львівській області Любов Лєсна,  Контитуцією України передбачено, що  кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці.

 

 

 

 

 

 

«Для неповнолітніх працівників законодавством передбачено низку додаткових гарантій, зокрема встановлено скорочену тривалість робочого часу, а щорічна основна відпустка становить 31 календарний день. Водночас передбачена квота для робочих місць при працевлаштуванні молоді»,- сказала Любов Лєсна. 

При цьому фахівець ГУ Держпраці наголосила школярам, що заборонено залучати неповнолітніх працівників до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Згодом представники  ГУ Держпраці продемонстрували мультик про  переваги офіційної зайнятості, який розробив студент Національного  університету «Львівська політехніка».

Підсумовуючи,  дітям запропонували взяти участь у  флешмобі «Я хочу працювати легально», в межах  якого усі охочі мали змогу виокремити найважливіші переваги  офіційної праці.

Слід також зазначити, що у заході взяла також участь представник Львівського міського центру зайнятості, яка розповіла про  найбільш затребувані професії на ринку праці.

 

До слова, в межах Всеукраїнського тижня права ГУ Держпраці у Львівській області проводить низку семінарів, лекцій, бесід та інших превентивних заходів у навчальних закладах та на підприємствах Львівщини.