Легальний бізнес повинен бути зацікавлений у детінізації зарплати: засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва

09 листопада 2018

Сьогодні, 9 листопада,  перший заступник начальника ГУ Держпраці у Львівській області Олена Грицак взяла участь у засіданні Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській ОДА.

В межах наради розглянули питання стану реалізації розпорядження Кабінету Міністрів щодо застосування комплексних заходів, спрямованих на  детінізацію зайнятості та доходів населення.

«Легальний бізнес повинен бути зацікавлений у процесі детінізації, адже реалізація цього розпорядження дозволить збільшити кількість працівників. Окрім того, всі розуміють, що сплачені податки спрямовують на розвиток інфраструктури, якою кожен із мешканців Львівщини щодня користується. Водночас, для держави позитив детінізації полягає у збільшенні розміру сплачених податків, що дозволить грамотно розподілити соціальну допомогу тим, хто її потребує. Однак ми усі мусимо скоординувати зусилля у питанні унеможливлення корупційних ризиків», – наголосив під час засідання голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами Олени Грицак, пріоритетним у роботі ГУ Держпраці у Львівській області є не застосування штрафних санкцій, а легалізація зайнятості.

Вона поінформувала, що впродовж  вересня в області проводилась інформаційна кампанія. Роботодавцям роз’яснювали вимоги законодавства про працю, закликали належно оформити  трудові відносини та попереджували про відповідальність. 

 Водночас під час контрольних заходів інспектори фіксували, що  значна кількість роботодавців легалізувала працівників саме наприкінці вересня та у жовтні. 

Нагадаємо, що 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим рішенням  передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. 

За матеріалами прес-служби Львівської ОДА.