Моршинському Підприємству ЖКГ слід заборонити виконання робіт з обстеження, ремонту і чищення димарів, а також експлуатацію систем газопостачання

02 квітня 2021

Під час планової перевірки у Підприємстві житлово-комунального господарства Моршинської міської ради інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області виявили факти порушень, які можуть створити загрозу життю та здоров’ю його працівників.

Контрольний захід проведено з питань дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення та гігієни праці.

Підприємством виконуються роби підвищеної небезпеки (роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра) без подання до територіального органу Держпраці відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Не організовано проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників, зайнятих виконанням робіт підвищеної небезпеки, а саме обстеження, ремонт і чищення димарів, повітропроводів. Не розроблено інструкції з охорони праці для виконання таких робіт та не проводяться інструктажі працівникам, що їх виконують.

Окрім цього, ці роботи проводяться при відсутності приладів для заміру величини тяги в димовентиляційних каналах та кратності повітрообміну у газифікованих приміщеннях.

Керівнику підприємства роз’яснено усі порушення та можливі наслідки, рекомендовано негайно їх усунути та внесено обов’язковий до виконання припис.

Враховуючи те, що порушення вимог безпеки на підприємстві не усунено, з метою попередження настання нещасних випадків, збереження життя та здоров’я працівників Головне управління звернулось до суду із позовом про застосування заходів реагування щодо Підприємства ЖКГ Моршинської МР.

До усунення зазначених порушень підприємству слід заборонити:

  • експлуатацію систем газопостачання житлових будинків у м. Моршин на вул. Вокзальна, 1 та вул. І.Франка, 68;
  • виконання робіт, що виконуються на висоті понад 1,3 метра;
  • виконання робіт з обстеження, ремонту і чищення димарів, повітропроводів.

 

 

 

Фото ілюстративне