На Львівщині підбили перші підсумки спільної роботи в межах Меморандуму про співробітництво між Держпраці, Службою зайнятості та Міністерством юстиції

10 квітня 2019

9 квітня начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова взяла участь у  спільній нараді  щодо перших результатів співпраці в межах підписаного Меморандуму між Головним управлінням Держпраці у Львівській області,  Головним територіальним управління юстиції у Львівській області та  Львівським обласним центром зайнятості.

Зокрема йшлося про результати щодо працевлаштування осіб, що мають заборгованість зі сплати аліментів, стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби.

Так, впродовж березня – квітня виконавчою службою з метою надання допомоги у працевлаштуванні до центрів зайнятості  скеровано 80 боржників, 14 з яких було працевлаштовано.

Разом з тим, Управління юстиції скерувало 4 повідомлення до Головного управління Держпраці про можливі факти порушення роботодавцями порядку оформлення трудових відносин з боржниками по сплаті аліментів.

За результатами проведення одного з контрольних заходів за таким повідомленням виявлено особу-боржника по сплаті аліментів, який здійснював діяльність без державної реєстрації. З метою вжиття відповідних заходів в межах повноважень матеріали цього відвідування скеровано у ГУ ДФС у Львівській області.

Заплановано, що відвідування по інших повідомленнях ГУ Держпраці проведе впродовж квітня.  

До слова, Меморандум про співробітництво підписано з метою консолідації зусиль щодо формування сприятливого середовища на ринку праці  та забезпечення прав захисту людини.