На Львівщині розпочали роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації кисневих балонів у закладах охорони здоров’я

12 листопада 2020

На виконання доручення Заступника Голови Державної служби України з питань праці Головне управління розпочало інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я. Першочергово державні інспектори проведуть попереджувальну робочу у медичних установах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком та з підозрою на інфікування COVID-19. Зокрема, впродовж 12 листопада – 24 грудня заплановано провести превентивні заходи у 22 медустановах Львівщини.

Такі заходи проводяться з метою запобігання нещасних випадків під час роботи з киснем. Слід пам’ятати, що кисень, хоча не токсичний і не здатен горіти та вибухати, є активним окислювачем, тому більшість речовин і матеріалів у його середовищі або в середовищі з його високим вмістом утворюють ситуацію з високою вибухо-пожежною небезпекою.

Персоналу у медичних закладах при використанні устатковання, що задіяне у роботі з киснем чи повітрям з його підвищеним вмістом закликають бути уважними та обережними. Важливим є також правильне розміщення кисневих балонів в установах охорони здоров’я та їх кріплення.

Правильне поводження та дотримання правил безпеки збереже людські життя!