На Львівщині стартували спільні заходи з метою перевірки дотримання трудових прав іноземних працівників

03 листопада 2021

Під час наради, що відбулася 02 листопада під головуванням начальниці ГУ Держпраці у Львівській області Ольги Вільхової, обговорено шляхи взаємодії та співпраці з питань проведення заходів щодо роботодавців, які застосовували працю іноземців та осіб без громадянства.

Захід відбувся за участі представників територіальних органів Служби зайнятості, Пенсійного фонду, Міграційної, Податкової та Прикордонної служб, Національної поліції та Служби безпеки України.

Учасники наради домовились оперативно обмінюватись інформацією, спільно проводити контрольні заходи та вживати усіх передбачених законодавством заходів реагування у випадку виявлення порушень законодавства про працю відносно іноземців та осіб без громадянства.

В межах перевірок досліджуватимуть питання дотримання роботодавцями трудових прав працівників-іноземців, зокрема відповідність їх оплати праці встановленому законодавством розміру, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Першочергово перевірять субєкти господарювання, котрі використовують найбільшу кількість іноземців та осіб без громадянства.