На Львівщині тривають інформаційні відвідування на підприємствах будівельної галузі

12 березня 2020

Інспектори Головного управління Держпраці вже другий тиждень поспіль щоденно відвідують підприємства будівельної галузі та їх виробничі об’єкти, спілкуються із роботодавцями та їх працівниками.

Фахівці роз’яснюють переваги легальної праці та попереджають про негативні наслідки неоформлених трудових відносин.

З-поміж таких, для роботодавця, насамперед, це погана репутація соціально безвідповідальної компанії чи підприємця. Неоформлені працівники не несуть жодної відповідальності, що може стати причиною невчасного або неякісного виконання доручених завдань. Таким підприємствам складніше отримати банківські кредити та  інвестиції. А у разі перевірки – суб’єкту господарювання загрожують значні штрафні санкції .

Нелегальні працівники ж зовсім позбавлені гарантій. Вони не захищені від зловживань зі сторони роботодавця, в тому числі від безпідставного звільнення. Неофіційні працівники позбавлені прав на безпечні умови праці, впевненості, що за виконану роботу отримають належну і вчасну зарплатню. Вони позбавлені права на оплачувану відпустку та соціальні виплати у випадку хвороби, професійного захворювання, втрати працездатності тощо.   

Інформаційні відвідування в рамках цієї кампанії вже відбулись у містах Львів, Червоноград, Стрий, Дрогобич, Борислав та у більшості районах області.

До слова, роз’яснювальна робота триватиме до 20 березня.