На Львівщині тривають перевірки з питань дотримання прав працівників-іноземців: 16 роботодавців зобов’язано усунути порушення

01 грудня 2021

На виконання доручення Прем’єр-міністра України на території Львівської області тривають заходи державного контролю у суб’єктів господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства. Контрольні заходи відбуваються на підприємствах, щодо яких відсутні дані про виплату заробітної плати та сплату єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування іноземних працівників.
Інспектори праці перевірили дотримання трудових прав більше 100 іноземних працівників у 51 суб’єкта господарювання.
Порушення вимог законодавства про працю, зокрема недотримання вимог в частині оплати праці, виявлено у 16-ох суб’єктів господарювання, у зв’язку з чим роботодавцям внесено обов’язкові до виконання приписи.
З метою притягнення порушників до відповідальності державними інспекторами складено та передано до суду 8 протоколів про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.
Окрім цього, щодо 19-и суб’єктів господарювання в яких вбачались ознаки порушень, що не належать до компетенції Головного управління Держпраці, інформацію скеровано до правоохоронних органів, а саме Управління Служби безпеки України у Львівській області та Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області.

До слова, контрольні заходи проведені за участі представників ГУ ДМА у Львівській області та ГУ НП у Львівській області.