На одному з будівельних підприємств Львівської області фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено моделювання подій на робочому місці на тему: «Роботи що виконуються на висоті».

27 березня 2024
✅На одному з будівельних підприємств Львівської області фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено моделювання подій на робочому місці на тему: «Роботи що виконуються на висоті».
📌 Роботи на висоті — це роботи, що виконуються на висоті 1,3 м і більше від поверхні ґрунту, перекриття або робочого настилу, у тому числі з робочих платформ підйомників і механізмів, а також на відстані менше 2 м від неогороджених перепадів на висоті 1,3 м і більше.
👉 Наголошено, що роботи на висоті належать до робіт з підвищеною небезпекою а це означає що при виконанні таких робіт можуть виникати чи створюватись небезпечні ситуації і як наслідок відбуватися небезпечні події. Такі роботи здійснюються на підставі подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та отримання відповідного дозволу від органів Держпраці згідно Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 № 1107).
✔️ В ході заходу відпрацьовані організаційні та технічні заходи під час виконання робіт на висоті.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua