На шахті «Лісова» відбулися позмінні збори з питань охорони праці

19 жовтня 2018

У четвер, 18 жовтня, на  відокремленому підрозділі шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Збори відбулися за участю головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Олександра Аряміна.

Фахівець ГУ Держпраці у Львівській області розглянув питання важливості якісного контролю рудникової атмосфери в гірничих виробках шахти та проведення оглядів електрообладнання, яке експлуатується на підприємстві.

Він нагадав, що  електрообладнання в шахті, зокрема  кабелі  та  системи електропостачання  в  процесі  експлуатації   мають   гарантувати електробезпеку працівників шахти, а також вибухо- і пожежобезпеку.

 Допускається експлуатувати електрообладнання тільки у разі справних засобів вибухозахисту, блокувань, заземлень, апаратів захисту, схем управління та при непошкоджених кабелях.

Також  Олександр Арямін зазначив, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути біля підземних працівників шахти на кожному робочому місці. Підземні працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій.

Водночас він запропонував вжити заходів щодо покращення стану охорони праці на шахті. Передусім, йдеться про покращення якості проведення інструктажів під час видачі нарядів, заборону експлуатації несправного гірничошахтного обладнання, приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан.