На шахті «Великомостівська» говорили про виконання правил безпеки у вугільних шахтах

27 вересня 2019

26 вересня  у відокремленому підрозділі «Шахта «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Наталія Зла розповіла присутнім шахтарям про стан виробничого травматизму на шахтах ДП «Львіввугілля» у січні – вересні 2019 року, проаналізувала їх причини та запропонувала застосувати заходи щодо їх недопущення  у майбутньому.

Інспектор зазначила, що  значна частина всіх виробничих травм стається через порушення інструкцій з охорони праці та власну необережність потерпілих під час виконання робіт або при пересуванні в гірничих виробках. Відтак вона закликала всіх присутніх шахтарів неухильно дотримуватися своїх професійних інструкцій з охорони праці та Правил безпеки у вугільних шахтах. Також зауважила, що в підземних гірничих виробках можна виконувати тільки ту роботу, яка передбачена змінним завданням (нарядом) та професійною інструкцією.

При цьому інспектор відповіла на запитання працівників та провела бліцопитування на знання плану ліквідації аварій  щодо  кожного  робочого  місця,  сигналів аварійного оповіщення,  правил поведінки під  час  аварій,  запасних  виходів, місць розташування засобів протиаварійного захисту і самопорятунку та вміння ними користуватися.