На шахті «Відродження» відбулося засідання комісії з питань охорони праці

05 березня 2018

Днями відбулося засідання постійно-діючої комісії з питань охорони праці відокремленого підрозділу «Шахта «Відродження» державного підприємства «Львіввугілля». Засідання відбулося під головуванням виконуючого обов’язки головного інженера шахти Михайла Чижа за участю заступника директора з виробництва Андрія Бушуєва, начальників дільниць, їх заступників та помічників, механіків, гірничих майстрів, бригадирів, ланкових дільниць шахти та головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Наталії Злої. Присутні розглянули питання діючого Плану ліквідації аварій, забезпеченості шахти, горизонтів і гірничих виробок запасними виходами, наявності, стану та розташування засобів спасіння працівників в шахті, підготовленості працівників до їх використання, забезпеченості та стану засобів пожежогасіння, важливості якісного контролю рудникової атмосфери, особливо в контексті події, що трапилась в Донецькій області 22 січня 2018 року.

Разом з тим головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області Наталія Зла наголосила на тому, що всі особи,  які опускаються у шахту, мають бути ознайомлені з ПЛА зокрема,  що стосується  їх  місця  роботи,  шляхів пересування та запасних виходів із шахти. Усі працівники  і посадові особи,  які тільки влаштувалися на шахту або переведені на підземні роботи,  повинні пройти практичне тренування   в  саморятівниках  у  спеціальних  «димових  камерах» тривалістю,  що  дорівнює  терміну  дії  саморятівника. Повторні тренування проводяться не рідше одного разу на 2 роки. Особливо інспектор зазначила, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути поруч з усіма підземними працівниками шахти на кожному робочому місці. Підземні працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту.

Наталія Зла вкотре нагадала, що не одержаний ВП «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» дозвіл на експлуатацію устаткування напругою понад 1000В відповідно  до  вимог  Порядку  видачі дозволів на виконання робіт  підвищеної небезпеки  та  на  експлуатацію  (застосування)  машин,  механізмів, устаткування   підвищеної  небезпеки.