На Стрийщині та Золочівщині роботодавцям роз’яснили вимоги трудового законодавства

21 травня 2019

За участю інспектора ГУ Держпраці у Львівській області  у Стрийській РДА відбувся семінар для суб`єктів господарювання у галузі торгівлі, будівництва та сільського господарства. 

Присутнім роботодавцям інспектор наголосив на неухильному дотриманні законодавства про працю, зокрема щодо оформлення  трудових відносин з найманим працівником.

Він детально поінформував про основні відмінності  між цивільно-правовим та  трудовим  договором.

Також йшлося  про дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, вимоги до проведення індексації заробітної плати працівників.

Водночас інспектор розповів про особливості  нарахування та оплати святкових, понаднормових та нічних годин. При цьому інспектор наголосив на  відповідальності за порушення законодавства про працю.   

Окрім цього, днями  у Золочівській районній державній адміністрації відбувся круглий стіл зі суб’єктами господарювання, які працюють у галузі торгівлі.

В межах якого головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області  детально поінформував про законодавчі акти та застеріг від протиправних дій щодо нелегального використання найманої робочої сили.

Водночас він наголосив на типових помилках при нарахуванні заробітної плати за відпрацьований робочий час.