На ТЗОВ «БУДПОСТАЧ» проведено превентивний захід на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. Безпека під час експлуатації електрогенераторів»

16 березня 2023
✅ На ТЗОВ «БУДПОСТАЧ» проведено превентивний захід на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. Безпека під час експлуатації електрогенераторів.»
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці керівнику підприємства наголошено, що:
− засобом індивідуального захисту є спорядження, що призначається для носіння користувачем та забезпечення його захисту від однієї або кількох видів небезпеки для життя чи здоров’я.
− роботодавець зобов’язаний забезпечити працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.
− роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання ЗІЗ відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору.
− ЗІЗ видаються працівникам безоплатно та є власністю підприємства, обліковуються як інвентар і підлягають обов’язковому поверненню.
− роботодавець не повинен допускати до роботи працівників без засобів індивідуального захисту
До відома керівництва та працівників було доведено, що:
− пересувні електростанції є джерелом підвищеної небезпеки.
− генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання.
− під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися інструкції з підключення та експлуатації генератора. Підключення повинен здійснювати кваліфікований електрик.
− експлуатацію генератора необхідно здійснювати відповідно до технічної документації та рекомендацій виробника.
👉 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua