На ТзОВ «Вікналюкс» інспектори відділу нагляду з питань безпеки праці центрального регіону Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-нараду на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. Безпека під час експлуатації електрогенераторів»

06 квітня 2023
✅ На ТзОВ «Вікналюкс» інспектори відділу нагляду з питань безпеки праці центрального регіону Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар-нараду на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту. Безпека під час експлуатації електрогенераторів»
➡️ Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися відповідної інструкції. Під’єднання повинен здійснювати кваліфікований електрик.
✔️ Слід перевірити технічні характеристики, специфікацію і потужність цієї моделі генератора й перед підключенням одягнути сухий захисний одяг (гумові рукавички, взуття на гумовій підошві, бажано засоби захисту органів зору та слуху). У процесу варто використовувати подовжувачі й кабелі високої якості, без пошкоджень і порізів. На вилках електроприладів має бути заземлюючий контакт.
✔️ Перед пуском генератора перевірте стан електропроводки
✔️ Електричні елементи генератора слід заземлити. Уникайте контакту силових контурів генератора з водою й іншими предметами.
📣 Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці рекомендовано шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua